vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Amersfoort

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Amersfoort of omstreken, ga dan naar Withagen.

Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit.

Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren.

Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Gegarandeerde duurzaamheid

Het Vilam® Europees Larikshout wordt gewonnen uit Europese bossen die speciaal ingericht zijn voor productie; het betreft een duurzaam productieproces.

Ons hout heeft het hoogste soortelijke gewicht voor naaldhout: 590 kg/m³.

Dit maakt het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een langere levensduur geniet.

De productiebossen bevinden zich dichtbij Nederland, wat resulteert in lage transportkosten en weinig transportuitstoot op de weg naar Amersfoort.

pefckomo

Voorbeelden

Bewerking

Het Vilam® deurhout is gemakkelijk te bewerken omdat hier tijdens het productieproces al rekening mee wordt gehouden. Omdat het volledige hout spintvrij is en alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn, ontstaat er streepvorming op alle te bewerken oppervlaktes en worden vlamaftekeningen hierop vermeden. Dit resulteert in nagenoeg foutvrij en gemakkelijk te schilderen deurhout.

Gecertificeerd

Ons Vilam® deurhout beschikt over alle mogelijke duurzaamheidscertificeringen voor hout. Zo beschikt het over het DUBO-certificaat voor Duurzaam Bouwen en over het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces. Daarnaast wordt er met het KOMO-certificaat voldaan aan het Nederlandse bouwbesluit. Duurzamer deurhout vindt u nergens!

Geoptimaliseerd hout

Door het hout te vingerlassen en te lamineren, worden alle mogelijke fouten uit het hout verwijderd en kunnen grotere diktes en lengtes worden behaald. Bij het vingerlassen worden de stukken hout met fouten erin verwijderd, om de balk vervolgens weer aan elkaar te bevestigen. Zo kunnen ook grotere lengtes worden behaald. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met Vilam® deurhout altijd te maken met hout dat geoptimaliseerd is voor uw project.