vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Amsterdam

Deurhout Amsterdam. Duurzaam, gecertificeerd en foutvrij hout voor uw project in Amsterdam of omstreken?

Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit.

Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren.

Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaamheid

Vilam® Europees Lariks deurhout is duurzaam hout met het allerhoogste soortelijk gewicht van alle soorten naaldhout van 590 kg/m³.

Hierdoor is het hout uitzonderlijk stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur en een duurzaam karakter heeft.

Daarnaast wordt het Vilam® Europees Larikshout gewonnen uit daarvoor speciaal ingerichte productiebossen, waardoor er een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd.

Omdat deze bossen zich dichtbij Nederland bevinden, kunnen de transportkosten en de transportuitstoot op de rit naar Amsterdam beperkt worden.

pefckomo

Voorbeelden

Gemakkelijk te bewerken

Tijdens de productie van het Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn en dit betekent dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen vermeden worden. Hierdoor is het hout gemakkelijk te bewerken; het deurhout is gemakkelijk te schilderen en het afbrokkelen van de verf door uitdroging wordt voorkomen.

Gecertificeerd deurhout

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke duurzaamheidscertificaten. Zo beschikt het hout onder andere over het DUBO-certificaat voor duurzaam bouwen en het PEFC-certificaat voor het aantoonbare duurzame productieproces. Daarnaast zorgt het KOMO-certificaat ervoor dat er aan het Nederlandse bouwbesluit wordt voldaan.

Perfect geoptimaliseerd hout

Door het Vilam® deurhout te vingerlassen en te lamineren garanderen wij altijd geoptimaliseerd deurhout voor uw project in Amsterdam. Het vingerlassen en het lamineren zorgen ervoor dat oneffenheden uit het hout verwijderd worden en er grotere diktes en lengtes behaald kunnen worden. Bij het vingerlassen worden stukken hout waar zich oneffenheden in bevinden verwijderd om vervolgens de stukken hout weer aan elkaar te bevestigen. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met het Vilam® deurhout altijd geoptimaliseerd hout in de perfecte afmetingen voor uw project.