vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Apeldoorn

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Apeldoorn of omstreken? Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit. Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren. Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaamheid

Vilam® Europees Lariks deurhout is duurzaam hout met het allerhoogste soortelijk gewicht van alle soorten naaldhout van 590 kg/m³. Hierdoor is het hout uitzonderlijk stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur en een duurzaam karakter heeft. Daarnaast wordt het Vilam® Europees Larikshout gewonnen uit daarvoor speciaal ingerichte productiebossen, waardoor er een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd. Omdat deze bossen zich dichtbij Nederland bevinden, kunnen de transportkosten en de transportuitstoot op de rit naar Apeldoorn beperkt worden.

pefckomo

Voorbeelden

Gemakkelijk te bewerken

Tijdens de productie van het Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn. Dit betekent dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen vermeden worden. Hierdoor is het hout gemakkelijk te bewerken; het deurhout is gemakkelijk te schilderen en het afbrokkelen van de verf door uitdroging wordt voorkomen.

Gecertificeerd

Ons Vilam® deurhout beschikt over alle mogelijke duurzaamheidscertificeringen voor hout. Zo beschikt het over het DUBO-certificaat voor Duurzaam Bouwen en over het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces. Daarnaast wordt er met het KOMO-certificaat voldaan aan het Nederlandse bouwbesluit. Duurzamer deurhout vindt u nergens!

Geoptimaliseerd hout

Door het hout te vingerlassen en te lamineren, worden alle mogelijke fouten uit het hout verwijderd en kunnen grotere diktes en lengtes worden behaald. Bij het vingerlassen worden de stukken hout met fouten erin verwijderd, om de balk vervolgens weer aan elkaar te bevestigen. Zo kunnen ook grotere lengtes worden behaald. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met Vilam® deurhout altijd te maken met hout dat geoptimaliseerd is voor uw project.