vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Arnhem

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Arnhem of omstreken? Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit. Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren. Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaam deurhout

Vilam® Europees Lariks deurhout heeft een uitzonderlijk hoog soortelijk gewicht van 590 kg/m³; het hoogste van alle soorten naaldhout. Hierdoor is het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur heeft en daarmee extra duurzaam is. Daarnaast wordt het Vilam® Lariks deurhout gewonnen uit productiebossen, wat een duurzaam productieproces garandeert. Deze bossen bevinden zich dichtbij Nederland, waardoor ook de transportuitstoot op de rit naar Arnhem zo klein mogelijk wordt gehouden!

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Tijdens de productie van Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn. Dit houdt in dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen hierop worden vermeden. Zo kan verf zich beter hechten, wordt al het schilderwerk vergemakkelijkt en is het hout in het algemeen gemakkelijker te bewerken.

Gecertificeerd deurhout

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke duurzaamheidscertificaten. Zo beschikt het hout onder andere over het PEFC-certificaat voor het aantoonbare duurzame productieproces. Daarnaast zorgt het KOMO-certificaat ervoor dat er aan het Nederlandse bouwbesluit wordt voldaan.

Perfect geoptimaliseerd hout

Door het Vilam® deurhout te vingerlassen en te lamineren garanderen wij altijd geoptimaliseerd deurhout voor uw project in Arnhem. Het vingerlassen en het lamineren zorgen ervoor dat oneffenheden uit het hout verwijderd worden en er grotere diktes en lengtes behaald kunnen worden. Bij het vingerlassen worden stukken hout waar zich oneffenheden in bevinden verwijderd om vervolgens de stukken hout weer aan elkaar te bevestigen. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met het Vilam® deurhout altijd geoptimaliseerd hout in de perfecte afmetingen voor uw project.