vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Deventer

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Deventer of omstreken? Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit. Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren. Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaam deurhout

Vilam® Europees Lariks deurhout heeft een uitzonderlijk hoog soortelijk gewicht van 590 kg/m³; het hoogste van alle soorten naaldhout. Hierdoor is het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur heeft en daarmee extra duurzaam is. Daarnaast wordt het Vilam® Lariks deurhout gewonnen uit productiebossen, wat een duurzaam productieproces garandeert. Deze bossen bevinden zich dichtbij Nederland, waardoor ook de transportuitstoot op de rit naar Deventer zo klein mogelijk wordt gehouden!

pefckomo

Voorbeelden

Bewerking

Het Vilam® deurhout is gemakkelijk te bewerken omdat hier tijdens het productieproces al rekening mee wordt gehouden. Omdat het volledige hout spintvrij is en alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn, ontstaat er streepvorming op alle te bewerken oppervlaktes en worden vlamaftekeningen hierop vermeden. Dit resulteert in nagenoeg foutvrij en gemakkelijk te schilderen deurhout.

Gecertificeerd

Ons Vilam® deurhout beschikt over alle mogelijke duurzaamheidscertificeringen voor hout. Zo beschikt het over het DUBO-certificaat voor Duurzaam Bouwen en over het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces. Daarnaast wordt er met het KOMO-certificaat voldaan aan het Nederlandse bouwbesluit. Duurzamer deurhout vindt u nergens!

Perfect geoptimaliseerd hout

Door het Vilam® deurhout te vingerlassen en te lamineren garanderen wij altijd geoptimaliseerd deurhout voor uw project in Deventer. Het vingerlassen en het lamineren zorgen ervoor dat oneffenheden uit het hout verwijderd worden en er grotere diktes en lengtes behaald kunnen worden. Bij het vingerlassen worden stukken hout waar zich oneffenheden in bevinden verwijderd om vervolgens de stukken hout weer aan elkaar te bevestigen. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met het Vilam® deurhout altijd geoptimaliseerd hout in de perfecte afmetingen voor uw project.