vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Eindhoven

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Eindhoven of omstreken?

Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit.

Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren.

Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaam deurhout

Vilam® Europees Lariks deurhout heeft een uitzonderlijk hoog soortelijk gewicht van 590 kg/m³.

Het hoogste van alle soorten naaldhout. Hierdoor is het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur heeft en daarmee extra duurzaam is.

Daarnaast wordt het Vilam® Lariks deurhout gewonnen uit productiebossen, wat een duurzaam productieproces garandeert.

Deze bossen bevinden zich dichtbij Nederland, waardoor ook de transportuitstoot op de rit naar Eindhoven zo klein mogelijk wordt gehouden!

pefckomo

Voorbeelden

Gemakkelijk te bewerken

Tijdens de productie van het Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn. Dit betekent dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen vermeden worden. Hierdoor is het hout gemakkelijk te bewerken; het deurhout is gemakkelijk te schilderen en het afbrokkelen van de verf door uitdroging wordt voorkomen.

Gecertificeerd deurhout

Omdat bij ons duurzaamheid hoog in het vaandel staat, beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke certificaten. Zo beschikt het over het DUBO-certificaat voor Duurzaam Bouwen en over het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces. Daarnaast wordt er ook voldaan aan het Nederlands bouwbesluit middels het KOMO-certificaat.

Geoptimaliseerd deurhout

Het Vilam® Europees Lariks deurhout ontleent zijn duurzame en stevige eigenschappen aan het feit dat het tijdens de productie gevingerlast en gelamineerd wordt. Door het vingerlassen van het hout worden alle fouten uit het hout verwijderd, om het vervolgens weer aan elkaar te lijmen; hierdoor kunnen grotere lengtes worden gerealiseerd. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd, waardoor iedere gewenste afmeting te verkrijgen is. Zo kunt u het perfect geoptimaliseerde hout in verschillende afmetingen gebruiken voor uw projecten.