vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Enschede

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Enschede?

In dat geval vindt u in het gevingerlaste en gelamineerde Europese Lariks deurhout van Withagen Vilam® de perfecte oplossing voor al uw projecten.

Het deurhout heeft de perfecte afmetingen voor goede deuren.

De meest gangbare maten hebben wij standaard op voorraad, waardoor wij deze snel aan u kunnen leveren.

Bestel al uw gewenste deurhout in de perfecte afmetingen snel en eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaamheid

Vilam® Europees Lariks deurhout is duurzaam hout met het allerhoogste soortelijk gewicht van alle soorten naaldhout van 590 kg/m³.

Hierdoor is het hout uitzonderlijk stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur en een duurzaam karakter heeft.

Daarnaast wordt het Vilam® Europees Larikshout gewonnen uit daarvoor speciaal ingerichte productiebossen, waardoor er een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd.

Omdat deze bossen zich dichtbij Nederland bevinden, kunnen de transportkosten en de transportuitstoot op de rit naar Enschede beperkt worden.

pefckomo

Voorbeelden

Bewerking

Het Vilam® deurhout is gemakkelijk te bewerken omdat hier tijdens het productieproces al rekening mee wordt gehouden. Omdat het volledige hout spintvrij is en alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn, ontstaat er streepvorming op alle te bewerken oppervlaktes en worden vlamaftekeningen hierop vermeden. Dit resulteert in nagenoeg foutvrij en gemakkelijk te schilderen deurhout.

Gecertificeerd deurhout

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke duurzaamheidscertificaten. Zo beschikt het hout onder andere over het PEFC-certificaat voor het aantoonbare duurzame productieproces. Daarnaast zorgt het KOMO-certificaat ervoor dat er aan het Nederlandse bouwbesluit wordt voldaan.

Perfect geoptimaliseerd hout

Door het Vilam® deurhout te vingerlassen en te lamineren garanderen wij altijd geoptimaliseerd deurhout voor uw project in Enschede. Het vingerlassen en het lamineren zorgen ervoor dat oneffenheden uit het hout verwijderd worden en er grotere diktes en lengtes behaald kunnen worden. Bij het vingerlassen worden stukken hout waar zich oneffenheden in bevinden verwijderd om vervolgens de stukken hout weer aan elkaar te bevestigen. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met het Vilam® deurhout altijd geoptimaliseerd hout in de perfecte afmetingen voor uw project.