vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Groningen

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Groningen of omstreken?

Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit.

Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren.

Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaam deurhout

Vilam® Europees Lariks deurhout heeft een uitzonderlijk hoog soortelijk gewicht van 590 kg/m³; het hoogste van alle soorten naaldhout. Hierdoor is het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur heeft en daarmee extra duurzaam is. Daarnaast wordt het Vilam® Lariks deurhout gewonnen uit productiebossen, wat een duurzaam productieproces garandeert. Deze bossen bevinden zich dichtbij Nederland, waardoor ook de transportuitstoot op de rit naar Groningen zo klein mogelijk wordt gehouden!

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Tijdens de productie van Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn. Dit houdt in dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen hierop worden vermeden. Zo kan verf zich beter hechten, wordt al het schilderwerk vergemakkelijkt en is het hout in het algemeen gemakkelijker te bewerken.

Gecertificeerd

Ons Vilam® deurhout beschikt over alle mogelijke duurzaamheidscertificeringen voor hout. Zo beschikt het over het DUBO-certificaat voor Duurzaam Bouwen en over het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces. Daarnaast wordt er met het KOMO-certificaat voldaan aan het Nederlandse bouwbesluit. Duurzamer deurhout vindt u nergens!

Geoptimaliseerd hout

Door het hout te vingerlassen en te lamineren, worden alle mogelijke fouten uit het hout verwijderd en kunnen grotere diktes en lengtes worden behaald. Bij het vingerlassen worden de stukken hout met fouten erin verwijderd, om de balk vervolgens weer aan elkaar te bevestigen. Zo kunnen ook grotere lengtes worden behaald. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met Vilam® deurhout altijd te maken met hout dat geoptimaliseerd is voor uw project.