vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Maastricht

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Maastricht of omstreken?

Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit.

Het hout is perfect gevormd voor het maken van deuren en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren.

Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaamheid

Vilam® Europees Lariks deurhout is duurzaam hout met het allerhoogste soortelijk gewicht van alle soorten naaldhout van 590 kg/m³. Hierdoor is het hout uitzonderlijk stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur en een duurzaam karakter heeft. Daarnaast wordt het Vilam® Europees Larikshout gewonnen uit daarvoor speciaal ingerichte productiebossen, waardoor er een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd. Omdat deze bossen zich dichtbij Nederland bevinden, kunnen de transportkosten en de transportuitstoot op de rit naar Maastricht beperkt worden.

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Tijdens de productie van Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn. Dit houdt in dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen hierop worden vermeden. Zo kan verf zich beter hechten, wordt al het schilderwerk vergemakkelijkt en is het hout in het algemeen gemakkelijker te bewerken.

Gecertificeerd deurhout

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke duurzaamheidscertificaten. Zo beschikt het hout onder andere over het DUBO-certificaat voor duurzaam bouwen en het PEFC-certificaat voor het aantoonbare duurzame productieproces. Daarnaast zorgt het KOMO-certificaat ervoor dat er aan het Nederlandse bouwbesluit wordt voldaan.

Geoptimaliseerd deurhout

Het Vilam® Europees Lariks deurhout ontleent zijn duurzame en stevige eigenschappen aan het feit dat het tijdens de productie gevingerlast en gelamineerd wordt. Door het vingerlassen van het hout worden alle fouten uit het hout verwijderd, om het vervolgens weer aan elkaar te lijmen; hierdoor kunnen grotere lengtes worden gerealiseerd. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd, waardoor iedere gewenste afmeting te verkrijgen is. Zo kunt u het perfect geoptimaliseerde hout in verschillende afmetingen gebruiken voor uw projecten.