vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Tilburg

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Tilburg of omstreken, dan bent u bij Withagen Vilam® aan het juiste adres.

Wij leveren gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout van de allerhoogste kwaliteit.

Dit hout is perfect gevormd en verkrijgbaar in verschillende afmetingen welke wij standaard op voorraad hebben en direct kunnen leveren.

Bestel al het deurhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Gegarandeerde duurzaamheid

Het Vilam® Europees Larikshout wordt gewonnen uit Europese bossen die speciaal ingericht zijn voor productie; het betreft een duurzaam productieproces.

Dit hout heeft het hoogste soortelijke gewicht voor naaldhout: 590 kg/m³, dit maakt het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een langere levensduur geniet.

De productiebossen bevinden zich dichtbij Nederland wat resulteert in lage transportkosten en weinig transportuitstoot op de weg naar Tilburg.

pefckomo

Voorbeelden

Bewerking

Tijdens de productie van Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn.

Dit houdt in dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen hierop worden vermeden.

Zo kan het verf zich beter hechten en wordt al het schilderwerk vergemakkelijkt. Het hout is makkelijker te bewerken.

Gecertificeerd deurhout

Ons Vilam® deurhout beschikt over alle mogelijke duurzaamheids certificeringen voor hout.

Het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces en het KOMO-certificaat voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit.

Duurzamer deurhout vindt u nergens!

Geoptimaliseerd deurhout

Door het hout te vingerlassen en te lamineren, worden alle mogelijke fouten uit het hout verwijderd en kunnen grotere diktes en lengtes worden behaald.

Bij het vingerlassen worden de stukken hout met fouten erin verwijderd waarna de balk vervolgens weer aan elkaar wordt bevestigd, hierdoor kunnen er langere lengtes worden behaald.

Bij het lamineren worden deze stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen.

Zo heeft u met Vilam® deurhout altijd te maken met hout dat geoptimaliseerd is voor uw project.