vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Utrecht

Met het duurzame gecertificeerde enfoutvrije deurhout van Withagen Vilam®, heeft u het perfecte hout in huis voor uw project in Utrecht en omstreken. Wilt u alleen het allerbeste deurhout? Withagen Vilam® garandeert deurhout van de allerhoogste kwaliteit; gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks deurhout in verschillende afmetingen voor goede deuren. De meest gangbare kopmaten hebben wij standaard op voorraad, waardoor wij deze direct aan u kunnen leveren. Bestel al uw deurhout in de gewenste maten snel en eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Gegarandeerde duurzaamheid

Het Vilam® Europees Larikshout wordt gewonnen uit Europese bossen die speciaal ingericht zijn voor productie; het betreft een duurzaam productieproces. Ons hout heeft het hoogste soortelijke gewicht voor naaldhout: 590 kg/m³. Dit maakt het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een langere levensduur geniet. De productiebossen bevinden zich dichtbij Nederland, wat resulteert in lage transportkosten en weinig transportuitstoot op de weg naar Utrecht.

pefckomo

Voorbeelden

Bewerking

Het Vilam® deurhout is gemakkelijk te bewerken omdat hier tijdens het productieproces al rekening mee wordt gehouden. Omdat het volledige hout spintvrij is en alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn, ontstaat er streepvorming op alle te bewerken oppervlaktes en worden vlamaftekeningen hierop vermeden. Dit resulteert in nagenoeg foutvrij en gemakkelijk te schilderen deurhout.

Gecertificeerd deurhout

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke duurzaamheidscertificaten. Zo beschikt het hout onder andere over het DUBO-certificaat voor duurzaam bouwen en het PEFC-certificaat voor het aantoonbare duurzame productieproces. Daarnaast zorgt het KOMO-certificaat ervoor dat er aan het Nederlandse bouwbesluit wordt voldaan.

Perfect geoptimaliseerd hout

Door het Vilam® deurhout te vingerlassen en te lamineren garanderen wij altijd geoptimaliseerd deurhout voor uw project in Utrecht. Het vingerlassen en het lamineren zorgen ervoor dat oneffenheden uit het hout verwijderd worden en er grotere diktes en lengtes behaald kunnen worden. Bij het vingerlassen worden stukken hout waar zich oneffenheden in bevinden verwijderd om vervolgens de stukken hout weer aan elkaar te bevestigen. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met het Vilam® deurhout altijd geoptimaliseerd hout in de perfecte afmetingen voor uw project.