vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Zoetermeer

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Zoetermeer? In dat geval vindt u in het gevingerlaste en gelamineerde Europese Lariks deurhout van Withagen Vilam® de perfecte oplossing voor al uw projecten. Het deurhout heeft de perfecte afmetingen voor goede deuren. De meest gangbare maten hebben wij standaard op voorraad, waardoor wij deze snel aan u kunnen leveren. Bestel al uw gewenste deurhout in de perfecte afmetingen snel en eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaamheid

Vilam® Europees Lariks deurhout is duurzaam hout met het allerhoogste soortelijk gewicht van alle soorten naaldhout van 590 kg/m³. Hierdoor is het hout uitzonderlijk stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur en een duurzaam karakter heeft. Daarnaast wordt het Vilam® Europees Larikshout gewonnen uit daarvoor speciaal ingerichte productiebossen, waardoor er een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd. Omdat deze bossen zich dichtbij Nederland bevinden, kunnen de transportkosten en de transportuitstoot op de rit naar Zoetermeer beperkt worden.

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Tijdens de productie van Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn. Dit houdt in dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen hierop worden vermeden. Zo kan verf zich beter hechten, wordt al het schilderwerk vergemakkelijkt en is het hout in het algemeen gemakkelijker te bewerken.

Gecertificeerd deurhout

Omdat bij ons duurzaamheid hoog in het vaandel staat, beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke certificaten. Zo beschikt het over het DUBO-certificaat voor Duurzaam Bouwen en over het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces. Daarnaast wordt er ook voldaan aan het Nederlands bouwbesluit middels het KOMO-certificaat.

Geoptimaliseerd hout

Door het hout te vingerlassen en te lamineren, worden alle mogelijke fouten uit het hout verwijderd en kunnen grotere diktes en lengtes worden behaald. Bij het vingerlassen worden de stukken hout met fouten erin verwijderd, om de balk vervolgens weer aan elkaar te bevestigen. Zo kunnen ook grotere lengtes worden behaald. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd om iedere gewenste afmeting te verkrijgen. Zo heeft u met Vilam® deurhout altijd te maken met hout dat geoptimaliseerd is voor uw project.