vilamhout

Ideaal voor deuren

Duurzaam deurhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Deurhout Zwolle

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij deurhout voor uw project in Zwolle? In dat geval vindt u in het gevingerlaste en gelamineerde Europese Lariks deurhout van Withagen Vilam® de perfecte oplossing voor al uw projecten. Het deurhout heeft de perfecte afmetingen voor goede deuren. De meest gangbare maten hebben wij standaard op voorraad, waardoor wij deze snel aan u kunnen leveren. Bestel al uw gewenste deurhout in de perfecte afmetingen snel en eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons deurhout

Duurzaamheid

Vilam® Europees Lariks deurhout is duurzaam hout met het allerhoogste soortelijk gewicht van alle soorten naaldhout van 590 kg/m³. Hierdoor is het hout uitzonderlijk stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur en een duurzaam karakter heeft. Daarnaast wordt het Vilam® Europees Larikshout gewonnen uit daarvoor speciaal ingerichte productiebossen, waardoor er een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd. Omdat deze bossen zich dichtbij Nederland bevinden, kunnen de transportkosten en de transportuitstoot op de rit naar Zwolle beperkt worden.

pefckomo

Voorbeelden

Gemakkelijk te bewerken

Tijdens de productie van het Vilam® Europees Lariks deurhout wordt ervoor gezorgd dat het hout spintvrij is en dat alle zichtzijdes radiale oppervlaktes zijn. Dit betekent dat er streepvorming ontstaat op alle te bewerken oppervlaktes en dat vlamaftekeningen vermeden worden. Hierdoor is het hout gemakkelijk te bewerken; het deurhout is gemakkelijk te schilderen en het afbrokkelen van de verf door uitdroging wordt voorkomen.

Gecertificeerd deurhout

Omdat bij ons duurzaamheid hoog in het vaandel staat, beschikt ons Vilam® deurhout over alle mogelijke certificaten. Zo beschikt het over het DUBO-certificaat voor Duurzaam Bouwen en over het PEFC-certificaat voor een aantoonbaar duurzaam productieproces. Daarnaast wordt er ook voldaan aan het Nederlands bouwbesluit middels het KOMO-certificaat.

Geoptimaliseerd deurhout

Het Vilam® Europees Lariks deurhout ontleent zijn duurzame en stevige eigenschappen aan het feit dat het tijdens de productie gevingerlast en gelamineerd wordt. Door het vingerlassen van het hout worden alle fouten uit het hout verwijderd, om het vervolgens weer aan elkaar te lijmen; hierdoor kunnen grotere lengtes worden gerealiseerd. Bij het lamineren worden verschillende stukken hout op en aan elkaar gelijmd, waardoor iedere gewenste afmeting te verkrijgen is. Zo kunt u het perfect geoptimaliseerde hout in verschillende afmetingen gebruiken voor uw projecten.