vilamhout

Ideaal voor kozijnen

Duurzaam kozijnhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Kozijnhout Almere

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij kozijnhout voor uw project in Almere of omstreken?

Withagen Vilam® levert gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks kozijnhout van de allerhoogste kwaliteit.

Het hout is perfect gevormd voor het maken van kozijnen en verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

De meest gangbare maten hebben we standaard op voorraad en kunnen we direct aan u leveren.

Bestel al het kozijnhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons kozijnhout

Duurzaam

Het Vilam® Europees Lariks kozijnhout heeft het hoogste soortelijk gewicht voor naaldhout, namelijk 590 kg/m³.

Het kozijnhout is daardoor enorm stabiel, stevig en daarom goed voor duurzame constructies.

Het hout wordt daarnaast gewonnen uit speciaal daarvoor ingerichte productiebossen, waarmee een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd.

Omdat deze bossen in Europa staan, wordt de route naar Nederland en uiteindelijk naar u in Almere zo kort mogelijk gehouden, zodat ook de transportuitstoot zo minimaal mogelijk is.

pefckomo

Voorbeelden

Bewerking

Vilam® kozijnhout is gemakkelijk te schilderen. Alle zichtzijdes van het hout zijn namelijk radiale oppervlaktes, wat inhoudt dat er sprake is van streepvorming en niet van vlamaftekeningen. Door de streepvorming hecht de verf beter en kan er sneller en eenvoudiger worden geschilderd. Daarnaast hoeft u op deze manier niet bang te zijn dat de verf uitdroogt en afbladdert op de vlammen van het hout.

Gecertificeerd hout

De productie van ons kozijnhout is KOMO gecertificeerd, wat onder andere inhoudt dat het volledig voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit. Daarnaast beschikt het hout over het PEFC-certificaat, wat betekent dat het aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. Ook het FSC- en het DUBO-certificaat zijn van toepassing op het Vilam® Europees Lariks kozijnhout. Bekijk de productspecificaties voor meer informatie over de verschillende certificeringen.

Vormen en optimaliseren

Vilam® kozijnhout wordt gevingerlast en gelamineerd, waardoor er een enorm hoge kwaliteit wordt gerealiseerd. Met het vingerlassen worden alle fouten namelijk verwijderd, waardoor het hout nagenoeg 4-zijdig foutvrij en spintvrij is. Daarnaast kunnen hiermee grote lengtes worden behaald. Het hout wordt gevingerlast op lamelniveau, wat betekent dat er nooit twee lasnaden op één rij zitten. Door het hout te lamineren worden grote diktes behaald. Zo kunnen we Vilam® kozijnhout haast naar wens vormen en optimaliseren, zodat u de mooiste constructies kunt bouwen.