vilamhout

Ideaal voor kozijnen

Duurzaam kozijnhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Kozijnhout Arnhem

Withagen Vilam® levert kozijnhout van de hoogste kwaliteit in Arnhem en omstreken. Ons gevingerlaste en gelamineerde Europees Larikshout wordt duurzaam geproduceerd, is 4-zijdig foutvrij en beschikt over alle nodige certificeringen. Het kozijnhout is gemakkelijk te bewerken en geschikt voor niet-dragende constructies. In ons assortiment vindt u de meest gangbare kopmaten, welke wij direct uit voorraad leveren. Bekijk de verschillende maten hieronder, of lees daaronder meer informatie.

Bekijk al ons kozijnhout

Stevig, stabiel én duurzaam

Ons Vilam® Europees Larikshout heeft het hoogste soortelijk gewicht in de klasse naaldhout, namelijk 590 kg/m³. Hierdoor is het kozijnhout uitermate stevig, stabiel én duurzaam. Daarnaast wordt het hout geproduceerd in Europese bossen die speciaal zijn ingericht voor productie, waardoor een duurzaam productieproces wordt behaald. De route terug naar Arnhem wordt op deze manier ook zo kort mogelijk gehouden, waardoor de transportuitstoot minimaal is.

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Wij bieden u kozijnhout dat gemakkelijk bewerkt kan worden. Alle zichtzijdes van ons hout zijn namelijk radiale oppervlaktes en hebben dus streepvorming en geen vlamaftekeningen. Hierdoor is het kozijnhout eenvoudig te beschilderen. De verf hecht namelijk beter en er kan met de strepen mee worden geschilderd, wat sneller werkt. Daarnaast hoeft u op deze manier niet bang te zijn dat de verf snel afbladdert, wat bij het schilderen van vlamaftekeningen wel het geval is.

Gecertificeerd hout

De productie van ons kozijnhout is KOMO gecertificeerd, wat onder andere inhoudt dat het volledig voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit. Daarnaast beschikt het hout over het PEFC-certificaat, wat betekent dat het aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. Ook het FSC- en het DUBO-certificaat zijn van toepassing op het Vilam® Europees Lariks kozijnhout. Bekijk de productspecificaties voor meer informatie over de verschillende certificeringen.

Vingerlassen

Om grote lengtes en diktes te behalen en om ervoor te zorgen dat het hout 4-zijdig foutvrij en spintvrij is, wordt het kozijnhout gevingerlast en gelamineerd. Met deze processen worden alle fouten en oneffenheden er tussenuit gehaald, om het hout vervolgens weer op stevige wijze aan elkaar vast te maken. Het vingerlassen gebeurt op lamelniveau, waardoor er nooit twee lasnaden op één rij zitten. Zo blijft een maximale stevigheid behouden.