vilamhout

Ideaal voor kozijnen

Duurzaam kozijnhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Kozijnhout Deventer

Bent u op zoek naar duurzaam, foutvrij en gecertificeerd kozijnhout in de buurt van Deventer?

Withagen Vilam® levert Europees Lariks kozijnhout van de allerhoogste kwaliteit.

Ons hout is gemakkelijk te bewerken en geschikt voor niet-dragende constructies.

We leveren de meest gangbare kopmaten direct uit voorraad, zodat we de levertijd kort kunnen houden.

Bekijk en bestel de verschillende maten kozijnhout gemakkelijk in de webshop, of lees verder naar onderen meer informatie over ons Vilam® hout.

Bekijk al ons kozijnhout

Duurzaam

Het Vilam® Europees Lariks kozijnhout heeft het hoogste soortelijk gewicht voor naaldhout, namelijk 590 kg/m³.

Het kozijnhout is daardoor enorm stabiel, stevig en daarom goed voor duurzame constructies

Het hout wordt daarnaast gewonnen uit speciaal daarvoor ingerichte productiebossen, waarmee een duurzaam productieproces wordt gegarandeerd.

Omdat deze bossen in Europa staan, wordt de route naar Nederland en uiteindelijk naar u in Deventer zo kort mogelijk gehouden, zodat ook de transportuitstoot zo minimaal mogelijk is.

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Wij bieden u kozijnhout dat gemakkelijk bewerkt kan worden. Alle zichtzijdes van ons hout zijn namelijk radiale oppervlaktes en hebben dus streepvorming en geen vlamaftekeningen. Hierdoor is het kozijnhout eenvoudig te beschilderen. De verf hecht namelijk beter en er kan met de strepen mee worden geschilderd, wat sneller werkt. Daarnaast hoeft u op deze manier niet bang te zijn dat de verf snel afbladdert, wat bij het schilderen van vlamaftekeningen wel het geval is.

Certificering

Het productieproces van het Vilam® hout is KOMO-gecertificeerd. Daarnaast beschikt het hout over een PEFC-certificaat. Zo wordt er gegarandeerd dat het kozijnhout voldoet aan het Nederlands bouwbesluit en dat het aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. Daarnaast zijn ook het FSC- en het DUBO-certificaat van toepassing. Lees voor meer informatie, zoals de certificaatnummers, de specificaties op de productpagina’s.

Vormen en optimaliseren

Vilam® kozijnhout wordt gevingerlast en gelamineerd, waardoor er een enorm hoge kwaliteit wordt gerealiseerd. Met het vingerlassen worden alle fouten namelijk verwijderd, waardoor het hout nagenoeg 4-zijdig foutvrij en spintvrij is. Daarnaast kunnen hiermee grote lengtes worden behaald. Het hout wordt gevingerlast op lamelniveau, wat betekent dat er nooit twee lasnaden op één rij zitten. Door het hout te lamineren worden grote diktes behaald. Zo kunnen we Vilam® kozijnhout haast naar wens vormen en optimaliseren, zodat u de mooiste constructies kunt bouwen.