vilamhout

Ideaal voor kozijnen

Duurzaam kozijnhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Kozijnhout Groningen

Bent u op zoek naar duurzaam, foutvrij en gecertificeerd kozijnhout in de buurt van Groningen? Wij van Withagen leveren Europees Lariks hout van de allerhoogste kwaliteit. Dit hout is makkelijk te bewerken en geschikt voor niet-dragende constructies. Doordat wij de meest gangbare kop maten op voorraad hebben, kunnen we snel leveren.

Bekijk en bestel de verschillende maten kozijnhout gemakkelijk in de webshop, of lees verder naar onderen meer informatie over ons Vilam® hout.

Bekijk al ons kozijnhout

Duurzaam kozijnhout

Vilam® kozijnhout heeft een soortelijk gewicht van 590 kg/m³, wat het hoogste soortelijk gewicht is voor naaldhout.

Hierdoor is het kozijnhout uitzonderlijk stevig en stabiel, waardoor het garant staat voor duurzame constructies.

Daarnaast geldt dat het hout gewonnen wordt uit Europese productiebossen, waardoor de route naar Nederland zo kort mogelijk gehouden wordt, de transportuitstoot minimaal is en natuurbossen onaangeroerd blijven.

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Wij bieden u kozijnhout dat gemakkelijk bewerkt kan worden. Alle zichtzijdes van het hout hebben radiale oppervlaktes en zijn dus streepvorming en hebben geen vlamaftekeningen. Hierdoor is het kozijnhout eenvoudig te schilderen. De verf hecht namelijk beter en er kan met de strepen mee worden geschilderd, wat sneller werkt. U hoeft op deze manier niet bang te zijn dat de verf snel afbladdert, wat bij het schilderen van vlamaftekeningen wel het geval is.

Gecertificeerd hout

De productie van ons kozijnhout is KOMO gecertificeerd, wat onder andere inhoudt dat het volledig voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit. Het hout beschikt over het PEFC-certificaat, wat betekent dat het aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. Bekijk de productspecificaties voor meer informatie over de verschillende certificeringen.

Vormen en optimaliseren

Vilam® kozijnhout wordt gevingerlast en gelamineerd, waardoor er een enorm hoge kwaliteit wordt gerealiseerd. Met het vingerlassen worden alle fouten verwijderd, waardoor het hout nagenoeg 4-zijdig foutvrij en spintvrij is. Daarnaast kunnen hiermee grote lengtes worden behaald. Het hout wordt gevingerlast op lamelniveau, dit betekent dat er nooit twee lasnaden op één rij zitten. Door het hout te lamineren worden grote diktes behaald. Zo kunnen we Vilam® kozijnhout haast naar wens vormen en optimaliseren, zodat u de mooiste constructies kunt bouwen.