Ideaal voor kozijnen
Duurzaam kozijnhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd
Levertijden >
Kozijnhout Leeuwarden
Bouw de mooiste constructies bij uw projecten in Leeuwarden en omstreken met ons Vilam® Europees Lariks kozijnhout. Het kozijnhout is bijzonder duurzaam, gemakkelijk te bewerken, 4-zijdig foutvrij, gecertificeerd en geschikt voor niet-dragende constructies. De meest gangbare kopmaten hebben wij standaard op voorraad, zodat we deze snel aan u kunnen leveren. Bestel ze gemakkelijk in onze webshop, of lees verder naar onderen meer informatie over ons Vilam® hout.
Duurzaam kozijnhout
Vilam® kozijnhout heeft een soortelijk gewicht van 590 kg/m³, wat het hoogste soortelijk gewicht is voor naaldhout. Hierdoor is het kozijnhout uitzonderlijk stevig en stabiel, waardoor het garant staat voor duurzame constructies. Daarnaast geldt dat het hout gewonnen wordt uit Europese productiebossen, waardoor de route naar Leeuwarden zo kort mogelijk gehouden wordt, de transportuitstoot minimaal is en natuurbossen onaangeroerd blijven.
Voorbeelden
Bewerking
Vilam® kozijnhout is gemakkelijk te schilderen. Alle zichtzijdes van het hout zijn namelijk radiale oppervlaktes, wat inhoudt dat er sprake is van streepvorming en niet van vlamaftekeningen. Door de streepvorming hecht de verf beter en kan er sneller en eenvoudiger worden geschilderd. Daarnaast hoeft u op deze manier niet bang te zijn dat de verf uitdroogt en afbladdert op de vlammen van het hout.
Gecertificeerd hout
De productie van ons kozijnhout is KOMO gecertificeerd, wat onder andere inhoudt dat het volledig voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit. Daarnaast beschikt het hout over het PEFC-certificaat, wat betekent dat het aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. . Bekijk de productspecificaties voor meer informatie over de verschillende certificeringen.
Vingerlassen
Om grote lengtes en diktes te behalen en om ervoor te zorgen dat het hout 4-zijdig foutvrij en spintvrij is, wordt het kozijnhout gevingerlast en gelamineerd. Met deze processen worden alle fouten en oneffenheden er tussenuit gehaald, om het hout vervolgens weer op stevige wijze aan elkaar vast te maken. Het vingerlassen gebeurt op lamelniveau, waardoor er nooit twee lasnaden op één rij zitten. Zo blijft een maximale stevigheid behouden.