vilamhout

Ideaal voor kozijnen

Duurzaam kozijnhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Kozijnhout Zoetermeer

Withagen Vilam® levert kozijnhout van de hoogste kwaliteit in Zoetermeer en omstreken. Ons gevingerlaste en gelamineerde Europees Larikshout wordt duurzaam geproduceerd, is 4-zijdig foutvrij en beschikt over alle nodige certificeringen. Het kozijnhout is gemakkelijk te bewerken en geschikt voor niet-dragende constructies. In ons assortiment vindt u de meest gangbare kopmaten, welke wij direct uit voorraad leveren. Bekijk de verschillende maten hieronder, of lees daaronder meer informatie.

Bekijk al ons kozijnhout

Duurzaam kozijnhout

Vilam® kozijnhout heeft een soortelijk gewicht van 590 kg/m³, wat het hoogste soortelijk gewicht is voor naaldhout. Hierdoor is het kozijnhout uitzonderlijk stevig en stabiel en staat het garant voor duurzame constructies. Daarnaast geldt dat het hout gewonnen wordt uit Europese productiebossen, waardoor  route naar Zoetermeer zo kort mogelijk gehouden wordt, de transportuitstoot minimaal is en natuurbossen onaangeroerd blijven.

pefckomo

Voorbeelden

Eenvoudig te schilderen

Vilam® kozijnhout kan gemakkelijk worden bewerkt. Dit komt omdat alle zichtzijdes van het hout radiale oppervlaktes zijn. Dit houdt in dat de zichtzijdes streepvormig zijn en dat er geen sprake is van vlamaftekeningen. Het kozijnhout is hierdoor eenvoudiger te schilderen, omdat de verf beter hecht en omdat er in de richting van de strepen geschilderd kan worden. Daarnaast bladdert de verf veel minder snel af dan bij schilderwerk op vlammen.

Gecertificeerd hout

De productie van ons kozijnhout is KOMO gecertificeerd, wat onder andere inhoudt dat het volledig voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit. Daarnaast beschikt het hout over het PEFC-certificaat, wat betekent dat het aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. Ook het FSC- en het DUBO-certificaat zijn van toepassing op het Vilam® Europees Lariks kozijnhout. Bekijk de productspecificaties voor meer informatie over de verschillende certificeringen.

4-zijdig foutvrij

Door het kozijnhout te vingerlassen, wordt de allerhoogste kwaliteit gegarandeerd. Hiermee worden alle fouten en oneffenheden namelijk verwijderd, waardoor het hout nagenoeg 4-zijdig foutvrij en spintvrij is. Daarnaast kunnen er door het vingerlassen grote lengtes worden behaald. Het vingerlassen gebeurt altijd op lamelniveau, wat betekent dat er nooit twee lasnaden op één rij zitten, waarmee een maximale stevigheid wordt gegarandeerd. Door het lamineerproces kan het hout in grote diktes worden geleverd. Zo kunnen we het kozijnhout optimaliseren en haast naar wens vormen.