vilamhout

Ideaal voor kozijnen

Duurzaam kozijnhout | Gemakkelijk te bewerken | 4-zijdig foutvrij | Gecertificeerd

Levertijden >

kozijnhout opgestapeld

Kozijnhout Groningen

Bent u op zoek naar duurzaam, gecertificeerd en foutvrij kozijnhout voor uw project in Groningen of omstreken, dan bent u bij Withagen aan het juiste adres.

Wij leveren gevingerlast en gelamineerd Europees Lariks kozijnhout van de allerhoogste kwaliteit.

Dit hout is perfect gevormd voor het maken van kozijnen en verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Deze hebben wij standaard op voorraad en kunnen direct worden geleverd.

Bestel al het kozijnhout dat u nodig heeft eenvoudig via onze webshop!

Bekijk al ons kozijnhout

Duurzaam kozijnhout

Vilam® Europees Lariks kozijnhout heeft het hoogste gewicht van alle soorten naaldhout. 590 kg/m³,  hierdoor is het hout extra stabiel en stevig, waardoor het een lange levensduur heeft en daarmee extra duurzaam is.

Ons Vilam® Lariks kozijnhout wordt gewonnen uit productiebossen wat een duurzaam productieproces garandeert.

Deze bossen bevinden zich dichtbij Nederland, waardoor ook de transportuitstoot op de rit naar Groningen zo klein mogelijk wordt gehouden!

pefckomo

Voorbeelden

Radiale oppervlaktes

Wij bieden u kozijnhout dat makkelijk bewerkt kan worden.

De zichtzijden van het hout hebben radiale oppervlaktes en zijn dus streepvorming, er bevinden zich geen vlamaftekeningen.

Het hout is hierdoor makkelijker te verven en de verf hecht beter omdat er met de strepen kan worden mee geschilderd, dit werkt sneller.

Doordat het hout geen vlamaftekeningen bevat gaat het verf minder snel afbladderen en blijft het langer mooi.

Gecertificeerd hout

De productie van ons kozijnhout is KOMO gecertificeerd, wat onder andere inhoudt dat het volledig voldoet aan het Nederlandse bouwbesluit. Daarnaast beschikt het hout over het PEFC-certificaat, wat betekent dat het aantoonbaar duurzaam wordt geproduceerd. Bekijk de productspecificaties voor meer informatie over de verschillende certificeringen.

Vormen en optimaliseren

Vilam® kozijnhout wordt gevingerlast en gelamineerd, hierdoor wordt er een enorm hoge kwaliteit gerealiseerd.

Door het hout te vingerlassen worden alle fouten verwijderd en is het hout nagenoeg 4-zijdig foutvrij en spintvrij, hierdoor kunnen langere lengtes behaald worden.

Het hout wordt gevingerlast op lamelniveau, wat betekent dat er nooit twee lasnaden op één rij zitten. Door het hout te lamineren worden grote diktes behaald. Zo kunnen we Vilam® kozijnhout haast naar wens vormen en optimaliseren, zodat u de mooiste kozijnen kunt bouwen.